Hendrik van Maurick

Bijzonder uit eten in de omgeving van 's-Hertogenbosch? We verrassen je graag in ons à la carte restaurant Hendrik van Maurick. In het restaurant kun je zowel lunchen als dineren. Patron-cuisinier Niek van Lieverloo zet hier samen met zijn team de meest creatieve gerechten en fantastische smaaksensaties op tafel. De aankleding van het restaurant is een stijlvolle mix van klassieke, donkere kleuren met hier en daar een flinke knipoog naar het heden.

De keuken van Hendrik van Maurick laat zich omschrijven als een grenzeloze gastronomische ontdekkingsreis. Een wereldkeuken met verwondering. Ontdek ons culinaire aanbod en geniet van de (smaak)beleving van Hendrik van Maurick!


De chefkok

Mijn passie voor koken is grenzeloos. Ontdekken, beleven en creëren zijn belangrijke ingrediënten van mijn creativiteit. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe smaken, hier in de regio en in de rest van de wereld. Ik vind het geweldig om de kaneelboer in Sri Lanka te ontmoeten die kaneel produceert die ik in mijn keuken gebruik, of om de tonijnvissers te zien die mij voorzien van een prachtig stukje vis. In Vietnam is 'Street food' een belevenis op zich, zoals een hoogbejaarde vrouw die versgeperst sap verwerkt in een heerlijke eenpansmaaltijd. Bijzonder inspirerend. Het is voor mij de uitdaging om alle smaken uit verschillende landen bij elkaar te brengen tot één mooi gerecht, met de klassieke Franse keuken als vertrekpunt. Het oog wil natuurlijk ook wat, daarom is uw bord mijn canvas waarop ik mijn gerechten presenteer. Zo probeer ik steeds al uw zintuigen te prikkelen zodat ieder gerecht een belevenis (of reisje) wordt. De enthousiaste reacties van mijn gasten houden mij scherp en geven mijn vak kleur. Daarvoor wil ik u bedanken.

Niek van Lieverloo

 


2014 Noord Brabant Culinair     Algemene voorwaarden     Disclaimer

Web development by Fruitcake