Noord-Brabant Culinair kiest de European Young Chef 2017

Op zondag 10 september 2017 vindt tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch de Brabantse voorronde plaats van de European Young Chef Award. De Brabantse winnaar gaat namens onze provincie naar de finale van deze prestigieuze Europese kookwedstrijd voor jonge talenten in Barcelona van 5 t/m 7 november 2017.

De jonge chefs krijgen als opdracht een nieuw innovatief gerecht te creëren dat is gebaseerd op de traditionele Brabantse keuken, waarvoor (h)eerlijke streekproducten worden gebruikt.

Brabantse winnaar 2016 eindigde als 2e in Barcelona

Jan van Hout, chef van restaurant Ons Jongens behaalde in 2016 maar liefst de 2e plaats in het sterke deelnemersveld van 10 Europese talenten in Barcelona. Met zijn gerecht van 'Poule Den Dungen' en de 'vergeten' peterseliewortel heeft hij niet alleen Brabantse streekproducten op de kaart gezet maar ook zijn restaurant Ons Jongens in Someren-Eind.

zondag 10 september 2017, 12.00 - 15.30 uur - Mandemakers Workshop Plein, Parade 's-Hertogenbosch

 

2014 Noord Brabant Culinair     Algemene voorwaarden     Disclaimer

Web development by Fruitcake